Stilte en stilte-ochtend

Waarom is stilte belangrijk? In onze dynamische maatschappij is er veel drukte en hebben veel mensen het te druk. We hebben veel bezigheden en veel keuzemogelijkheden. Maar we hebben van tijd tot tijd ook behoefte aan even niets. Aan rust en stilte, tijd om te ontspannen en onze ervaringen te verwerken. Tijd om te reflecteren op wat we hebben meegemaakt en op wat we écht belangrijk vinden in ons leven.

Het ervaren van stilte buiten ons heeft een positief effect op onze psychische en fysieke gezondheid. Er ontstaat ruimte om te luisteren naar onszelf. En om ons daartoe op een vriendelijke manier te verhouden.

De Stilte-ochtend vindt jaarlijks plaats in het najaar, op de landelijke stiltedag eind oktober.

Tijdens deze Stilte-ochtend heb je een hele ochtend om te ervaren welke zintuigen actief zijn en wat zij aan je voorschotelen. We wandelen en voelen de wind en de zon op onze huid, ervaren geluiden, we doen een aantal meditaties om gedachten te zien opkomen en vergaan. En we sluiten de ochtend af met een proeverij, voor de smaaksensaties en om onze verwachtingen en oordelen te bekijken en ons erover te verwonderen.

Voor wie?

Ben je geïnteresseerd in mindfulness? Deze afwisselende ochtend geeft je een goede indruk.

Of wil je als gevorderd beoefenaar een keer wat langer oefenen? Dan is deze langere ochtend een goede gelegenheid om je vaardigheid van opmerkzame aandacht te verdiepen.

Deelname inclusief lunch is op basis van dana (vrije gift). Geef je uiterlijk 2 weken van te voren op in verband met de boodschappen door te mailen naar info@stil-aan.nl of door een bericht naar 06 – 49 37 34 46.

Kom de stilte proeven!