Tot jezelf komen in de stilte van dit moment

Bij STIL-AAN ben je welkom om te leren hóe je in het hier en nu kunt verblijven. Er zijn twee momenten per maand. De eerstvolgende mogelijkheden:

13 maart 2020: samen mediteren. VERVALT. 

STIL-AAN is daar, waar het op dat moment past. Eerder mediteerden we in Someren en in Bakel, daarna in Helmond. We beoefenden zit- en loopmeditatie. Gewoon bij mensen thuis. Omdat het een open groep is, is iedereen welkom om mee te doen. Ook je vrienden en kennissen. 

09.30-11.00 uur: we beoefenen zit-, wandel-, loop- of ligmeditatie, begeleid of in stilte, op basis van inzicht- en concentratiemeditatie. Meer weten?

11.00-11.30 uur: napraten met thee of vertrekken in stilte.

11.30-12.00 uur: kennismaken/korte introductie in meditatie (alleen op afspraak). VERVALT.

27 maart 2020 meditatief wandelen op vrijdag: op bezoek in het hier en nu. Wat komt er via je zintuigen binnen? Wat doet je brein daar vervolgens mee? We lopen door bos, heide, weide of volgen de beekjes. Onderweg is er een theepauze op het mos. We wandelen in stilte. Dat blijkt verrassend gemakkelijker dan je zou denken 😉

Vertrek om 9.30 uur, meestal  vanaf de parkeerplaats bij het restaurant Grotel’s Genieten, Grotel 5 te Bakel. Na afloop is er gelegenheid tot napraten in het restaurant. Meer informatie vind je via de link  Wandeling. De volgende wandeldatum valt in april.

Lees hier wat deelneemster Geertje na afloop van de laatste stilte-ochtend schreef.

Interessante meditatie-apps:

Nieuw: Waking Up, van Sam Harris met meditaties gebaseerd op de laatste inzichten in de neurowetenschappen

Voor dagelijks gebruik: Inzicht Timer, met meditatie-timer, korte cursussen en begeleide meditaties. Leuke stimulans: je kunt zien op een wereldkaart wie er op dat moment allemaal samen met jou mediteren!

Voor dagelijks gebruik: Buddhify, korte meditaties op basis van moment van de dag of activiteit of gemoedstoestand, overzichtelijk kiezen uit een waaier.

Andere mogelijkheden tot meditatie:

Andere activiteiten in 2020? Als het er is, staat het bij Meedoen
Graag een keer gastlocatie zijn voor de meditatiegroep? Kijk bij Locatie
Een stiltemoment aan jezelf of iemand anders aanbieden? Kijk bij Meedoen