Tot jezelf komen in de stilte van dit moment

Bij STIL-AAN ben je welkom om te leren hóe je in het hier en nu kunt verblijven. Er zijn twee momenten per maand. De eerstvolgende mogelijkheden:

 7 december: samen mediteren op de vaste eerste vrijdag van de maand, met uitzondering van oktober. We zijn weer te gast in Helmond, Sparrerode 23.

STIL-AAN is daar, waar het op dat moment past. In april mediteerden we in Someren, in juli in Bakel, daarna in Helmond. We beoefenden zit- en loopmeditatie. Gewoon bij mensen thuis. Omdat het een open groep is, is iedereen welkom om mee te doen. Ook je vrienden en kennissen. Opgeven hoeft niet, het gaat altijd door – met uitzondering van oktober  – op de 1e vrijdagochtend van de maand.

09.30-11.00 uur: we beoefenen zit-, wandel-, loop- of ligmeditatie, begeleid of in stilte, op basis van inzicht- en concentratiemeditatie. Meer weten?

11.00-11.30 uur: napraten met thee of vertrekken in stilte.

11.30-12.00 uur: kennismaken/korte introductie in meditatie (eerstvolgende op 7 december 2018, alleen na opgave )

30 november: meditatief wandelen op vrijdag: op bezoek in het hier en nu. Wat komt er via je zintuigen binnen? Wat doet je brein daar vervolgens mee? We lopen door bos, heide, weide of volgen de beekjes. Onderweg is er een theepauze op het mos. We wandelen in stilte. Dat blijkt verrassend gemakkelijker dan je zou denken 😉

Vertrek: 9.30 uur vanaf  parkeerplaats links naast restaurant Grotels Hof, Grotel 5 te Bakel. Na afloop is er gelegenheid tot napraten in het restaurant. Meer informatie vind je via de link  Wandeling.

Interessante meditatie-apps:

Nieuw: Awakaning, van Sam Harris met meditaties gebaseerd op de laatste inzichten in de neurowetenschappen

Voor dagelijks gebruik: Inzicht Timer, met meditatie-timer, korte cursussen en begeleide meditaties. Leuke stimulans: je kunt zien op een wereldkaart wie er op dat moment allemaal samen met jou mediteren!

Voor dagelijks gebruik: Buddhify, korte meditaties op basis van moment van de dag of activiteit of gemoedstoestand, overzichtelijk kiezen uit een waaier.

Andere activiteiten in 2018? Als het er is, staat het bij Meedoen.
Zelf gastlocatie zijn voor de meditatiegroep? Kijk bij Locatie.