STIL-AAN biedt op verzoek korte cursussen of wandelingen aan voor groepen en groepjes. Bijvoorbeeld een cursus met als onderwerp: 
> introductie in de meditatie
> introductie in Boeddhisme 

> ritme & structuur – voor gevorderden
STIL-AAN beschouwt je als gevorderd als je meditatie-ervaring hebt opgedaan via de 8-weekse mindfulness-training of in een zitgroep of sangha.
Dit seizoen zijn er geen cursussen gepland.

Ook wandelingen kunnen op verzoek op maat worden georganiseerd. In mei 2018 wandelden leden van Parkinson Café Helmond mee.

Introductie in de meditatie

Als je je wel eens afvraagt: mindfulness, is dat iets voor mij? Of: meditatie, wat is dat en wat kan ik ermee?

Dan is zo’n korte cursus van STIL-AAN misschien iets voor je. In drie bijeenkomsten leer je een aantal oefeningen die je meteen in de praktijk kunt toepassen. Zonder dat je er speciale matjes, kussens of bankjes voor hoeft aan te schaffen.

Tijdens de cursus wordt verteld over de achtergrond van meditatie en beoefenen we verschillende meditatievormen. Je krijgt steeds vooraf uitgebreide instructies.

Het is geen therapiegroep, er wordt weinig gepraat. De nadruk ligt op zelf ervaren en oefenen. Is de cursus voorbij en vind je de oefeningen prettig, dan weet je dat meditatie bij je past en kun je als dat uitkomt wellicht de maandelijkse meditatiegroep bezoeken.

Deze cursus wordt één keer per jaar aangeboden en kost 57,50.

Het boekje Introductie in de Vipassanameditatie is daarbij inbegrepen. Ook krijg je oefeningen op CD mee naar huis. 

Data: nog niet gepland
Tijd: 20.00 – 21.30 uur

Ritme & structuur voor gevorderden

Het komt je beoefening ten goede als je het vaker doet. In sommige periodes is de motivatie sterker dan op andere momenten. Daarom is er de korte cursus ritme & structuur, bedoeld om je beoefening een boost te geven.

Het oefenen tijdens de cursus én thuis staat centraal. Huiswerk-begeleiding is een belangrijk onderdeel :-). De nadruk ligt op vlieguren maken in meditatie, aan het eind heb je weer een vast ritme van regelmatig mediteren en heb je de structuur te pakken van het inzetten van technieken op momenten die je aandacht vragen. In de cursus wordt ook aandacht besteed aan de achtergronden van meditatie.

De cursus wordt een paar keer per jaar aangeboden en kost 52,50. Daarbij is een CD met nieuwe oefeningen inbegrepen als uitbreiding op de CD’s van de mindfulness-cursus.

Deze cursus werkt via een wachtlijst. Zodra er zich voldoende deelnemers hebben aangemeld, gaan we starten. Die data vind je dan vervolgens via Nieuws. De cursus gaat door bij minimaal 3 deelnemers.

Inleiding in het Boeddhisme

In deze cursus verkennen we in drie avonden wat boeddhisme inhoudt. Het is geen religie, maar wat is het dan wel? We gaan terug in de tijd naar de oorsprong in India, 500 jaar voor de start van onze eigen jaartelling. STIL-AAN neemt je mee langs de verschillende stromingen, we ontdekken uiteenlopende meditatievormen (mantra’s, meditatie op veranderlijkheid, vier elementen). Na deze cursus heb je kennisgemaakt met de verschillende vormen van boeddhistische levenskunst, zowel in kennis als in ervaring.

Data: nog niet gepland
Tijd: 20.00 – 21.30 uur

De cursussen gaan door bij minimaal 3 deelnemers, de wandelingen-op-maat bij minimaal 5.