STIL-AAN biedt op verzoek korte cursussen of wandelingen aan voor groepen en groepjes. Bijvoorbeeld een cursus met als onderwerp: 
> introductie in de meditatie
> introductie in Boeddhisme 

> ritme & structuur – voor gevorderden
STIL-AAN beschouwt je als gevorderd als je meditatie-ervaring hebt opgedaan via de 8-weekse mindfulness-training of in een zitgroep of sangha.

Ook wandelingen kunnen op verzoek op maat worden georganiseerd. In mei 2018 wandelden leden van Parkinson Café Helmond mee.

Introductie in de meditatie – alleen op aanvraag van minimaal 6 individuele deelnemers of groep

Als je je wel eens afvraagt: mindfulness, is dat iets voor mij? Of: meditatie, wat is dat en wat kan ik ermee?

Dan is zo’n korte cursus van STIL-AAN misschien iets voor je. In drie bijeenkomsten leer je een aantal oefeningen die je meteen in de praktijk kunt toepassen. Zonder dat je er speciale matjes, kussens of bankjes voor hoeft aan te schaffen.

Tijdens de cursus wordt verteld over de achtergrond van meditatie en beoefenen we verschillende meditatievormen. Je krijgt steeds vooraf uitgebreide instructies.

Het is geen therapiegroep, er wordt weinig gepraat. De nadruk ligt op zelf ervaren en oefenen. Is de cursus voorbij en vind je de oefeningen prettig, dan weet je dat meditatie bij je past en kun je als dat uitkomt wellicht de maandelijkse meditatiegroep bezoeken.

De kosten zijn in overleg, richtlijn voor 6 deelnemers samen 345 euro.

Het boekje Introductie in de Vipassanameditatie is daarbij inbegrepen. Ook krijg je oefeningen op CD mee naar huis. 

Ritme & structuur voor gevorderden – alleen op aanvraag van minimaal 4 individuele deelnemers of kleinere groep

Het komt je beoefening ten goede als je het vaker doet. In sommige periodes is de motivatie sterker dan op andere momenten. Daarom is er de korte cursus ritme & structuur, bedoeld om je beoefening een boost te geven.

Het oefenen tijdens de cursus én thuis staat centraal. Huiswerk-begeleiding is een belangrijk onderdeel :-). De nadruk ligt op vlieguren maken in meditatie, aan het eind heb je weer een vast ritme van regelmatig mediteren en heb je de structuur te pakken van het inzetten van technieken op momenten die je aandacht vragen. In de cursus wordt ook aandacht besteed aan de achtergronden van meditatie.

De kosten zijn in overleg, richtlijn voor 4 deelnemers samen 234 euro.Daarbij is een CD met nieuwe oefeningen inbegrepen als uitbreiding op de CD’s van de mindfulness-cursus.

Inleiding in het Boeddhisme – alleen op aanvraag voor groepen

In deze cursus verkennen we in drie avonden wat boeddhisme inhoudt. Het is geen religie, maar wat is het dan wel? We gaan terug in de tijd naar de oorsprong in India, 500 jaar voor de start van onze eigen jaartelling. STIL-AAN neemt je mee langs de verschillende stromingen, we ontdekken uiteenlopende meditatievormen (mantra’s, meditatie op veranderlijkheid, vier elementen). Na deze cursus heb je kennisgemaakt met de verschillende vormen van boeddhistische levenskunst, zowel in kennis als in ervaring.

De kosten zijn in overleg, afhankelijk van de locatie en de groepsgrootte.