De meditatieve wandeling is zowel geschikt voor die kennis willen maken met meditatief wandelen als voor mensen die eerder deelnamen aan een cursus Mindfulness. Ook rustzoekers zijn van harte welkom. We lopen in een Brabants natuurgebied, tussen Bakel en Aarle-Rixtel.

We lopen met opmerkzame aandacht of doen een loopmeditatie, altijd met duidelijke aanwijzingen. We maken gebruik van wat we met onze zintuigen opmerken en al luisterend, ziend en voelend worden we vanzelf stil van binnen. Halverwege is er een pauze met thee. Er zijn zitmatjes aanwezig.

Het staat je vrij je eigen technieken of de aanwijzingen van STIL-AAN te volgen. Het tempo ligt laag, zodat je de ruimte hebt om de omgeving te verkennen. Zorg dus voor genoeg laagjes kleding. De paden kunnen ‘s morgens vroeg nog nat zijn. En als het regent lopen we ook. 

Na zo’n stiltewandeling voel je je opgeladen en energiek, vol opmerkzame aandacht. 

Een meditatieve wandeling maakt ook onderdeel uit van de stilte-ochtend.

Meedoen? Opgeven is niet nodig, mocht je vooraf meer informatie willen hebben dan kan dat via info@stil-aan.nl of door een sms naar 06 – 49 37 34 46. Er is ook een WhatsApp groep zodat je kunt zien met hoeveel mensen je loopt. Data, locatie en tijden zijn te vinden via Meedoen.

Na afloop staat er een gift-box om bij te dragen in het voortbestaan van deze activiteit (reiskosten en begeleiding).

Graag tot dan!