Meditatief wandelen: maandelijks en als onderdeel van

Meditatief wandelen is wandelen in stilte en met aandacht voor wat zich maar voordoet, binnenin je of daarbuiten. We lopen met een houding van vriendelijke nieuwsgierigheid en met de intentie om te aanvaarden wat op ons pad komt.

De wandelingen zijn zo opgebouwd dat deze voor beginners en gevorderden interessante verdieping brengen. Soms oefenen we  verschillende meditatiestijlen en soms is het meer een thematische wandeling, bijvoorbeeld rondom dankbaarheid of liefdevolle vriendelijkheid.

We starten met aandacht-oefeningen en breiden in en na de pauze uit naar inzichten in de aard van het bewustzijn. Door deze zorgvuldige opbouw zijn alle oefeningen voor iedereen goed te doen.

De meditatieve wandeling is zowel geschikt voor hen die kennis willen maken met meditatief wandelen of STIL-AAN als voor mensen die hun beoefening willen opfrissen of verdiepen. Ook rustzoekers zijn van harte welkom. Het programma leid je via opmerkzaamheid naar stilte.

We lopen in een Brabants natuurgebied, tussen bij Bakel en Aarle-Rixtel of Helmond. Halverwege is er een pauze, met zitmatjes en thee.

Het staat je vrij je eigen technieken of de aanwijzingen van STIL-AAN te volgen. Het tempo ligt laag, zodat je de ruimte hebt om de oefening toe te passen. Zorg dus voor genoeg laagjes kleding. De paden kunnen ‘s morgens vroeg nog nat zijn. En als het regent lopen we ook. 

Na zo’n wandeling voel je je opgeladen en energiek of verstild en naar binnen gekeerd, vol opmerkzame aandacht. 

Meedoen? Opgeven is niet nodig, tenzij je thee en een zitmatje wil reserveren. Het gaat altijd door! Na afloop staat er een gift-box om bij te dragen aan het voortbestaan van deze activiteit, vrijgevigheid via een Dana-Tikkie kan ook.

Graag tot dan!

Zo’n meditatieve wandeling kan ook onderdeel zijn van andere programma’s. Kijk voor de eerstvolgende wandeling bij NIEUWS.

En voor de informatie over die activiteiten bij MEEDOEN.

En voor andere  activiteiten bij WAT. Doe je mee?