Stilte en stilte-ochtend

Waarom is stilte belangrijk? In onze dynamische maatschappij is er veel drukte en hebben veel mensen het te druk. We hebben veel bezigheden en veel keuzemogelijkheden. Maar we hebben van tijd tot tijd ook behoefte aan even niets. Aan rust en stilte, tijd om te ontspannen en onze ervaringen te verwerken. Tijd om te reflecteren op wat we hebben meegemaakt en op wat we écht belangrijk vinden in ons leven.

Het ervaren van stilte buiten ons heeft een positief effect op onze psychische en fysieke gezondheid. Er ontstaat ruimte om te luisteren naar onszelf. En om ons daartoe op een vriendelijke manier te verhouden.

STIL-AAN organiseert door het jaar heen drie stilte-activiteiten.
Twee daarvan zijn alleen toegankelijk voor de vaste meditatiegroep.

Iedereen is welkom bij de stilte-wandeling met nazit tijdens de landelijke dag van de stilte, op de laatste zondag van oktober. Startpunt: Helmond.

Door stil te zijn kom je aan in het hier en nu. Je ervaart welke zintuigen actief zijn en wat zij aan je voorschotelen. We wandelen en voelen de wind en de zon op onze huid, ervaren geluiden, we doen een aantal meditaties in het hier en nu te kunnen rusten. We sluiten na afloop de ochtend af met een mindful bakje koffie en thee, voor de smaaksensaties en om onze verwachtingen en oordelen te bekijken en ons erover te verwonderen. Deze nazit is optioneel, je mag na de wandeling ook vertrekken, de innerlijke stilte met je meenemend.

Voor wie is dit passend en hoe geef je je op?

Wandel mee als je die graag eens buiten de hectiek van alle dag wilt stappen en jezelf op een andere manier wil ontmoeten. Omdat zoveel mogelijk de aandacht bij onszelf te houden, is de wandeling niet geschikt voor kinderen en huisdieren.
Opgave voor de  wandeling is niet nodig, wel als je blijft voor de koffie/thee na afloop. Dat kan via een sms of WhatsApp naar 06 – 49 37 34 46 of via de mail: info@stil-aan.nl
Deelname aan de wandeling en de nazit is op basis van dana (vrije gift). 

Kom de stilte proeven!